Skip to content

Veelgestelde vragen

Kunnen wij als ziekenhuis onze eigen artikelen en video's beheren?

Ja. Artikelen, video’s en eventuele berichten kunnen eenvoudig worden toegevoegd, gewijzigd of verwijderd. Ook de indeling van de onderwerpen in de bibliotheek van de app kunnen jullie naar eigen inzicht bepalen.

Is het mogelijk om uit te breiden naar andere afdelingen, bijvoorbeeld kindergeneeskunde?

Het is zeker mogelijk om het platform uit te breiden naar andere afdelingen, bijvoorbeeld kindergeneeskunde. In dat geval wordt het ook mogelijk om te ‘switchen’ van afdeling; de ouder behoudt dan de tijdlijn met opgeslagen gegevens, maar krijgt na het switchen bijvoorbeeld wel andere artikelen, of andere zaken om bij te houden. Neem hiervoor contact met ons op.

Kan de tijdlijn met alle berichten worden opgeslagen of geprint?

Op de tijdlijn van NeoZorg komt alles bij elkaar; hetgeen de ouder zelf heeft ingevoerd, zoals het gewicht, foto’s en eigen notities, maar ook de berichten van de afdeling met foto’s.

De gebruiker kan op ieder gewenst moment de tijdlijn delen, en ontvangt daarvoor via e-mail een PDF overzicht met alle gebeurtenissen als naslagwerk.

Wat gebeurt er met de foto's van de app voor verpleegkundigen?

Zodra een bericht met foto/video is verstuurd worden deze meteen verwijderd. Niets blijft achter op de iPad zelf of op een server.

Worden onze zorgmedewerkers getraind in het gebruik van NeoZorg?

We hebben het gebruik van NeoZorg zo eenvoudig mogelijk gehouden voor gebruiker als zorgverlener. Er is een training beschikbaar voor de zorgverlener met instructies en er is eventueel ondersteuning beschikbaar.

Wordt NeoZorg ook ondersteund met promotioneel materiaal?

Ja, als een ziekenhuis NeoZorg afneemt komt dit met een kant en klaar promopakket met de naam/logo van het ziekenhuis. Dit pakket bevat handleidingen  voor gebruikers, banners en posters.

 

Ook ondersteunen wij bij het opstellen van persberichten en social media campagnes.

Hoe kan ik als eindgebruiker (ouder) mijn gegevens verwijderen wanneer ik de app niet meer wil gebruiken?

Het is altijd mogelijk om de app niet langer meer te gebruiken en uw gegevens te verwijderen. Binnen de app zijn hier mogelijkheden voor klaargezet (via het ‘meer’ menu -> “Privacy” -> “Verwijder al mijn data”).

Staat jouw vraag over NeoZorg er niet bij?

Misschien heb je een vraag over NeoZorg waarvan je het antwoord niet direct in de beschrijving of bij de veel gestelde vragen terugvindt. Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Je krijgt dan snel een reactie.

Back To Top